На  12 октомври 2020 година  в полицейското управление в Шумен

...
На  12 октомври 2020 година  в полицейското управление в Шумен
Коментари Харесай

Мъж олекна с над 110 000 лева, крадецът се оказа в спалнята му

 На  12 октомври 2020 година  в полицейското ръководство в Шумен е признат сигнал от 33-годишен локален жител  за кражба парична сума в размер на 90 000 лв. от частен дом на ул. “ Седма “ в града, оповестиха от пресслужбата на полицията в Шумен.

На място бил осъществен оглед. В хода на формираното досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 194 алинея 1 от Наказателен кодекс криминалисти от полицейското ръководство подхванали голям брой дейности за определяне на причинителя. Не са открити данни за принудително навлизане на парцела. Иззети са дактилоскопни следи, които не  дали резултат за разплитане на случая. След изолирането им станало ясно, че са на членове от фамилията. Проведени са голям брой разпити, сред които и на лица, посочени 33-годишния пострадал мъж от Шумен, за които предполагал, че са възможни причинители на кражбата. Действията по следствието са извършени под контрол на прокурор от Районна прокуратура - Шумен. На 27 януари в районното ръководство в града е получено известие, че от вкъщи на 33-годишния мъж още веднъж липсва парична сума в размер на 22 300 лв.. По негови данни парите били в железна каса, по която нямало намеса. Извършен бил оглед в парцела. Под управлението на наблюдаващ прокурор са  назначени са голям брой експертизи.

Пред проверяващите 33-годишният мъж обяснил, че парите събирали от близки и познати за лекуване на дете. Извършени са  процесуално-следствени дейности. Работата траяла по няколко версии за кражбите. За разплитане на случая помогнала регистрация в уебсайт за онлайн залагания на брачната половинка на мъжа. Криминалисти насочили вниманието си към 33-годишната шуменка. Изискани са документи от разнообразни банкови институции, видно от които станало ясно, че тя е  залагала огромни парични суми. Установено било, че  в едногодишен интервал е направила залози в размер на 140 065 лв.. При последвали разпити, в това число и пред арбитър в края на месец март  тя признала, че направила кражбата на двете парични суми – на 90 000 лв. и на 22 300 лв..  Материалите по делото са предадени в способената прокуратура.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР